• Werkt in heel Europa
 • 14 dagen gratis uitproberen
 • 24 maanden garantie
 • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
Tips voor een aantal gezellige activiteiten voor ouderen

Tips voor een aantal gezellige activiteiten voor ouderen

We weten allemaal dat het belangrijk is om tijd door te brengen met dierbaren, vooral voor mensen in hun gouden jaren. Daarom willen we je inspireren met deze gezellige activiteiten voor ouderen, die bij de senioren onder ons een glimlach op het gezicht zullen toveren. Ontdek hoe simpele momenten van samenzijn kunnen zorgen voor onvergetelijke herinneringen!

De voordelen die ouderen activiteiten met zich meebrengen

Het is algemeen bekend dat sociale interactie en verbondenheid met anderen essentieel zijn voor ons welzijn. Dit geldt in het bijzonder voor ouderen, die vaak te maken hebben met eenzaamheid ouderen en isolement. Het samenzijn met andere mensen kan dan ook vele voordelen bieden voor ouderen.

Van betekenis zijn

Een van de belangrijkste voordelen van samenzijn voor ouderen is het gevoel van betekenisvol zijn. Door deel uit te maken van een groep of gemeenschap, kunnen ouderen zich gewaardeerd en nuttig voelen. Dit kan hun gevoel van eigenwaarde vergroten en hen helpen om positiever in het leven te staan.

Vriendschap verrijkt

Daarnaast biedt samenzijn ook mogelijkheden tot sociaal contact en vriendschappen opbouwen. Voor veel ouderen kan dit een verrijking zijn, omdat ze vaak minder sociale contacten hebben dan vroeger door bijvoorbeeld pensionering of overlijden van vrienden en familieleden.

Goed voor de gezondheid

Samenzijn kan ook leiden tot vitaal oud worden. Veel ouderen activiteiten die samen worden gedaan, zoals wandelen met ouderen of danslessen volgen, zijn niet alleen gezellig maar ook goed voor de gezondheid. Dit kan ervoor zorgen dat ouderen actiever blijven en daardoor langer fit en gezond blijven.

Lekkerder in je vel

Bovendien heeft samenzijn een positief effect op de mentale gezondheid van oudere mensen. Door regelmatig te praten en ouderen activiteiten te ondernemen met anderen, kunnen ouderen hun gedachten en gevoelens delen en eventuele zorgen of angsten bespreken. Dit kan bijdragen aan het verminderen van stress en eenzaamheid.

Ouderen doen iets nieuws

Ook kan samenzijn leiden tot nieuwe ervaringen en het ontwikkelen van nieuwe interesses. Het uitwisselen van verhalen en kennis met anderen kan ouderen helpen om zichzelf te blijven ontwikkelen en stimuleren om nieuwe dingen uit te proberen.

 

Activiteiten voor ouderen: Wandelingen in de natuur

Wandelingen in de natuur is een van de meest eenvoudige activiteiten voor ouderen. Het is een geweldige manier voor ouderen om samen te genieten van de buitenlucht en tegelijkertijd actief te blijven. Er zijn talloze prachtige wandelroutes door bossen, over heuvels en langs meren die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en condities.

Een van de voordelen van wandelen in de natuur is dat het een goede vorm van lichaamsbeweging is. Het is goed voor van alles:

 • het hart
 • de bloedsomloop
 • spieren
 • botten
 • gewrichten
 • minder stress
 • afnemende angstgevoelens.

Dit is voor iedereen belangrijk, en vooral voor ouderen.

Echter, naast de fysieke voordelen biedt wandelen in de natuur ook vele mogelijkheden voor sociaal contact en samenzijn. Het delen van een mooie wandeling met vrienden of familieleden kan zorgen voor gezelligheid en verbondenheid. Ook kunnen ouderen samen met hun verzorgers of begeleiders genieten van een rustige wandeling terwijl ze ondertussen gesprekken voeren over diverse onderwerpen.

Routes voor rolstoelgebruikers

Voor ouderen die minder mobiel zijn, zijn er vaak speciale toegankelijke routes beschikbaar die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of mensen met andere beperkingen. Zo kan iedereen genieten van een ontspannen wandeling door prachtige natuurgebieden.

Hou rekening met wat u kunt

Om ervoor te zorgen dat wandelen in de natuur veilig en aangenaam blijft, is het belangrijk om rekening te houden met de conditie en gezondheid van elke individuele wandelaar. Het tempo en de lengte van de route moeten worden aangepast aan ieders mogelijkheden. Ook is het verstandig om voldoende rustmomenten in te plannen en water mee te nemen voor onderweg.

Gaat u als oudere alleen op pad? Zorg dan dat u in elk geval direct kan alarmeren met een alarm horloge of alarmknop.

 

Creatieve activiteiten met ouderen

Creatieve activiteiten voor ouderen, zoals schilderen of handwerken, zijn niet alleen leuk en ontspannend, maar ook erg goed voor de gezondheid van ouderen. Het is namelijk bewezen dat deze ouderen activiteiten

 • het geheugen verbeteren,
 • de motoriek stimuleren
 • en zelfs stress verminderen.

Daarom is het belangrijk om dit soort activiteiten met ouderen te blijven doen, ook op latere leeftijd.

Schilderen stimuleert en heelt

Schilderen is bijvoorbeeld een uitstekende manier om creativiteit te uiten en de fijne motoriek te trainen. Door met verf en kwasten bezig te zijn, worden verschillende delen van de hersenen gestimuleerd en kan het geheugen worden verbeterd. Bovendien kan het schilderen ook een therapeutisch effect hebben op ouderen die misschien te maken hebben met verlies of andere moeilijke emoties. Het is een rustgevende bezigheid die zorgt voor afleiding en ontspanning.

Trots op uw oog-hand-coördinatie

Handwerken, zoals breien of haken, heeft vergelijkbare voordelen voor ouderen. Het gebruik van naald en draad helpt bij het behouden van de fijne motoriek en oog-hand coördinatie. Bovendien geeft het zien van iets moois dat je hebt gemaakt een gevoel van voldoening en trots.

Samen iets moois maken

Naast deze individuele creatieve ouderen activiteiten kunnen ouderen ook samen aan de slag gaan in groepsverband. Samenzijn is immers één van de krachten achter deze gezellige ouderen activiteiten met ouderen. Zo kunnen ze samen schilderen of handwerken aan een groot kunstwerk of project. Dit bevordert niet alleen het sociale contact, maar ook de samenwerking en creativiteit.

 

Gezelschapsspellen spelen als activiteit voor ouderen

Leuke activiteiten voor ouderen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Gezelschapsspellen spelen is een geweldige manier om ouderen samen te brengen en van elkaars gezelschap te genieten. Het spelen van spelletjes kan niet alleen voor veel plezier zorgen, maar ook bijdragen aan de mentale en fysieke gezondheid van ouderen.

Klassiekers van de gezelschapsspellen

Er zijn allerlei gezelschapsspellen die geschikt zijn voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan klassieke bordspellen zoals Mens Erger Je Niet, Scrabble of Monopoly. Ook kaartspellen zoals bridge, klaverjassen of Rummikub zijn populair onder ouderen. Daarnaast zijn er ook speciale spellen ontwikkeld voor senioren, zoals woord- en geheugenspellen.

Spelen is lachen en trainen

Samen een spelletje doen, levert allerlei leuks op. Ten eerste zorgt het voor sociale interactie en verbinding met anderen. Ouderen kunnen samen lachen, praten en herinneringen ophalen tijdens het spelen van een spel. Dit draagt bij aan een gevoel van samenzijn en kan eenzaamheid verminderen.

Daarnaast is het spelen van spellen ook goed voor de cognitieve functies van ouderen. Tijdens het spelen worden namelijk verschillende vaardigheden geoefend, zoals strategisch denken, geheugen en concentratie. Dit kan helpen om de hersenen actief te houden en eventuele achteruitgang in cognitieve functies tegen te gaan.

 

Samen koken en bakken

Samen koken en bakken is niet alleen een gezellige activiteit ouderen, maar het heeft ook vele voordelen. Het is een uitstekende manier om samen te komen en herinneringen op te halen, terwijl je tegelijkertijd iets lekkers maakt om van te genieten. Bovendien kan het helpen bij het stimuleren van de zintuigen en de motorische vaardigheden.

Soep of taart?

Het koken en bakken met ouderen kan op verschillende manieren worden aangepast, afhankelijk van hun fysieke mogelijkheden. Voor diegenen die nog goed kunnen staan en bewegen, kan het maken van een compleet gerecht of gebakje een leuke uitdaging zijn. Dit kan variëren van simpele gerechten zoals pannenkoeken of soep tot meer complexe recepten zoals lasagne of appeltaart.

Voor ouderen die minder mobiel zijn, kunnen er ook andere opties zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen met ingrediënten snijden of roeren in de pan terwijl ze zitten aan tafel. Op deze manier blijven ze betrokken bij het proces en voelen ze zich nuttig.

 

Sociale activiteiten ouderen: diverse uitstapjes

Uitstapjes naar musea of bezienswaardigheden zijn niet alleen leuk voor jongeren, maar een van de meest sociale activiteiten ouderen. Het is een geweldige manier om samen nieuwe dingen te ontdekken en herinneringen op te halen aan vroeger.

Kunst, wetenschap of natuur?

Een leuke optie is bijvoorbeeld een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier kunnen ouderen genieten van prachtige kunstwerken en tegelijkertijd meer leren over de Nederlandse geschiedenis. Het museum heeft ook speciale rondleidingen voor senioren, waardoor het toegankelijk is voor alle leeftijden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie, is een uitstapje naar NEMO Science Museum zeker de moeite waard. Hier kunnen ouderen experimenteren en leren over verschillende wetenschappelijke onderwerpen op interactieve wijze. Bovendien biedt het museum ook toegankelijke rondleidingen voor mindervaliden.

Naast musea zijn er ook vele andere bezienswaardigheden die interessant kunnen zijn voor ouderen. Zoals bijvoorbeeld een boottocht door de Amsterdamse grachten of een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. Deze historische plek biedt niet alleen prachtige tuinen, maar ook tentoonstellingen over koninklijke geschiedenis.

Voor liefhebbers van natuur en dieren is een uitstapje naar de dierentuin of een botanische tuin zeker aan te raden. De Apenheul in Apeldoorn of Burgers' Zoo in Arnhem zijn bijvoorbeeld beide geschikte opties voor een dagje uit. Hier kunnen ouderen genieten van mooie wandelingen en tegelijkertijd de natuur en dieren bewonderen.

Een andere leuke ouderen activiteit is het bezoeken van markten of braderieën. In veel steden en dorpen worden regelmatig markten georganiseerd waar ouderen gezellig kunnen rondlopen en souvenirs of lokale producten kunnen kopen. Ook is er vaak live muziek en straattheater te zien, wat zorgt voor een gezellige sfeer.

LifeWatcher keuzehulp

Keuzehulp nodig?

In 5 vragen persoonlijk advies.

Onze keuzehulp

Vraag van de 6
De drager van het alarmeringstoestel
Voor wie bent u op zoek?
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft diegene ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft u ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Graag dragen horloge
Draagt diegene graag een horloge
Vraag van de 6
Draagt u graag een horloge
Vraag van de 6
Extra functionaliteit
Zijn extra functies belangrijk
Ons advies

LifeWatcher Senior 4G

LifeWatcher Senior 4G
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€129,95
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher MAX

 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€139,95
 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Senior 2G

Geen afbeelding ingesteld
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€79,95
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Active

Connect
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€89,95
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher SOS Button

SOS Button
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

De LifeWatcher Button is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€149,95
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

LifeWatcher SOS Button Pro

SOS Button
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand

De LifeWatcher SOS Button Pro is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€169,95
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand
Opnieuw starten
Sluiten

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

+31 851 305 310
Support LifeWatcher

Een kleine greep uit onze partners

 • Amarant logo
 • iCare logo
 • Avics logo
 • Altide logo
 • Bol.com logo
 • Interakt Contour logo
 • Florence logo
 • Evresys logo
 • Espria logo
 • Evean logo
 • ZGMeander logo
 • Leef3 logo
 • Coolblue logo
 • Vivent logo
 • Able2 logo
 • Enovationgroup logo
 • Carintreggeland logo
 • Thuisleefgids logo
 • TZA logo
 • Thuiszorgwinkel logo
 • MobileCare logo
 • Deposten logo
 • TSN Ledenservice logo
 • Landgoed Rijckholt logo
 • ConnectZorg logo
 • GGZ Drenthe logo
 • DeTrans logo