fbpx

Vragen? Neem gerust contact op 085 130 53 10

1. Veiligheid en Gezondheid

Lees voor gebruik van onze producten altijd eerst de handleiding op www.lifewatcher.nl/handleidingen

Belangrijk! Verwijder na installatie de ID sticker van de achterzijde van het horloge en bewaar deze op een veilige plaats. De LifeWatcher server plaatst na opstarten van het horloge een willekeurig 6 cijferig apparaatwachtwoord in het horloge, indien gewenst kunt u dit apparaatwachtwoord via de LifeWatcher app aanpassen.

Het device/horloge kan interferentie veroorzaken met andere apparatuur. Zet het horloge/device in gevaarlijke omgevingen uit. Dit kunnen bijvoorbeeld tankstations of (chemische) fabrieken zijn, vliegtuigen maar ook ziekenhuizen.

Wordt er een medisch apparaat zoals een pacemaker gebruikt. Controleer dan eerst de gebruiksaanwijzing van de pacemaker of deze veilig kan worden gebruikt in combinatie met een horloge/device met zendapparatuur.

 

2. Gebruikersrecht apparaten en LifeWatcher App

De producten en diensten van LifeWatcher mogen gebruikt worden voor persoonlijke doelen. Het gebruikersrecht omvat ook het recht om onze software en of app te downloaden en te gebruiken.

De gebruikerregistratie en goedkeuring van de gebruiksvoorwaarden mag uitsluitend gedaan worden door personen ouder dan 18 jaar. Minderjarigen en ouderen die onder bewind staan mogen zich alleen registreren met de uitdrukkelijke toestemming van hun ouders en of bewindvoerders.

 

3. Prepaid Simkaart:

GPS horloges van LifeWatcher worden geleverd met een LifeWatcher simkaart. Het is niet mogelijk om een simkaart van een andere provider te plaatsen! De software van het horloge en de LifeWatcher simkaart zijn op elkaar afgestemd. Hierdoor werkt het horloge veilig en zonder problemen in heel Europa. Wordt de simkaart toch vervangen dan kan LifeWatcher geen garantie en ondersteuning meer geven. Voor meer informatie over de werking van het prepaidsysteem kijk op de website: https://www.lifewatcher.nl/meest-gestelde-vragen/item/36-hoe-werkt-prepaid

 

4. Aansprakelijkheid werking, softwareupdates en hardware

De producten van LifeWatcher B.V. zijn een hulpmiddel voor personen alarmering. Zoals in alle andere gevallen zijn technische apparaten nooit 100% feilloos. In geen enkel geval is LifeWatcher B.V. aansprakelijk voor werkelijke of vermeende schade in verband met dood, letsel, schade aan eigendommen, of gevolgschade/indirecte schade dat voortvloeit uit het direct of indirect gebruik van het apparaat en of de software/app.

Met grote regelmaat doen wij updates aan onze apps waarbij functies worden toegevoegd, regulier onderhoud- en beveiligingsupdates worden gedaan. Staat uw Smartphone op 'automatisch updaten' dan zal uw Smartphone automatisch de apps updaten wanneer er nieuwe versies beschikbaar zijn. Zoniet, controleer dan een paar keer per jaar of er een update beschikbaar is in de Google Playstore of Appstore.
 

5. Privacybeleid

Persoonlijke gegevens en het verzamelen van gebruikers/positiegegevens  zijn uitsluitend bedoelt voor de werking van onze producten (app en GPS platform). Deze gegevens kunnen bij een serviceverzoek van de klant inzichtelijk worden voor onze technische staf. Deze gegevens zullen nooit door ons openbaar worden gedeeld/ verkocht of gebruikt voor marketingdoeleinden, tenzij een wettelijke regeling ons daartoe dwingt of er sprake is van een bedrijfsovername. In dat geval worden de klanten van LifeWatcher B.V. vooraf op de hoogte gesteld. De volgende gegevens worden door ons verzameld ten behoeve van de werking van de services:

• Gebruikersnaam en wachtwoord tot onze services

Voornaam en E-mail van de gebruiker (indien bij registratie ingegeven)

• ID nummer van het device

• Simkaartnummer van het device (indien bij registratie ingegeven)

• SOS/Monitornummers en telefoonnummers die het horloge moet kunnen bellen (indien ingegeven)

• GPS, GPRS en WIFI positiegegevens voor de maximale duur van 3 maanden.

• Instelling veilige zones

• Indien aanwezig in het device; Activiteitentracking (stappentellen), batterijcapaciteit, netwerksterkte,  gegevens voor de maximale duur van 3 maanden.

Als u een product bestelt, hebben we uw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om uw bestelling uit te voeren en u van het verloop daarvan op de hoogte te houden. Gegevens over het gebruik van onze site (cookies) en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het is via de LifeWatcher app mogelijk om al uw accountgegevens inclusief positieinformatie te wissen. Voor het verwijderen van uw informatie in de CRM systemen van LifeWatcher is het mogelijk om een verzoek bij LifeWatcher B.V. in te dienen voor een complete verwijdering van alle beschikbare data op de servers van LifeWatcher B.V..

 

6. Waar staat uw data opgeslagen en welke encryptie wordt er gebruikt?

Voor de opslag van GPS positie en andere persoonlijke gegevens maken wij gebruik van fysieke high end serversystemen in Nederland. Deze high secure omgeving is gevestigd bij de Serveriusgroep, locatie SDC3, Laan van de Ram 39, 7324 BW Apeldoorn. De duur van de opslag van deze gegevens is als volgt:

- GPS informatie van horloges worden maximaal 3 maanden bewaard voor het gebruik van de geschiedenisfunctie in de app.
- Gesproken en geschreven berichten worden maximaal 72 uur bewaard.
- Overige informatie zoals telefoonnummers en foto's worden bewaard totdat gebruiker via de app het account compleet wist óf worden gewist wanneer het account langer dan 2 jaar niet meer wordt gebruikt.

Op basis van een serviceverzoek kan uw informatie inzichtelijk worden voor de medewerkers van onze klantenservice en/of onze technische staf. Voor het onderhoud en ontwikkeling van de systemen werken wij met een aantal Nederlandse partners. Op projectbasis kunnen wij hiervoor externe engineers inhuren. Met deze bedrijven/leveranciers hebben wij strikte verwerkers- en geheimhoudingscontracten afgesloten. Ondanks dat deze contracten ruim voldoende sluitend zijn hebben wij een monitorsysteem ontwikkeld waardoor de werkzaamheden van onze klantenservice medewerkers en externe leveranciers binnen de systemen gelogd worden. Op deze manier kan onze privacy officer eventueel toch snel zien of er gevoelige gegevens onrechtmatig bekeken wordt. De verwerkersovereenkomsten kunnen op verzoek van klanten overlegd worden.

Informatie over het IP adres is in verband met uw veiligheid niet openbaar maar kan op verzoek worden opgevraagd bijLifeWatcher . Wij gebruiken TLS versleuteling voor het verzenden van data tussen de LifeWatcher app, LifeWatcher GPS platform en LifeWatcher server. Uw data staat versleuteld opgeslagen door middel van AES encryptie.

 

7. Algemene voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk

Voor alle werkzaamheden voortkomend uit de aankoop van de producten van LifeWatcher B.V. via de online webshop, zijn de algemene voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk van toepassing. Deze voorwaarden kunt u inzien via deze link.

 

8. Tijdens gebruik:

• Raak het scherm niet aan met zware voorwerpen die het scherm kunnen beschadigen en zorg ervoor dat het scherm schoon blijft. Gebruik het product niet als het beschadigd is.

• Let erop dat er geen water in het apparaat kan binnendringen. Als dat toch gebeurt en het horloge niet meer werkt, dan valt dit niet onder de standaardgarantie. Zorg ervoor dat het horloge droog blijft en dat het niet wordt blootgesteld aan regen, vocht en bijtende vloeistoffen. Als het product toch nat wordt, haal dan de batterij eruit en stop deze pas terug in het horloge als dit volledig droog is.

• Gebruik en bewaar het horloge niet op stoffige plaatsen om beschadiging van de onderdelen te voorkomen.

• Stel het product niet bloot aan een warme omgeving. Hoge temperaturen verkorten de levensduur van het elektronische circuit.

• Stel het product ook niet bloot aan te koude omgevingen. Door condensvorming kunnen het product en het elektronische circuit beschadigen.

• Misbruik het product niet door ermee te gooien of te slaan waardoor het beschadigd kan raken.

• Gebruik geen schoonmaakmiddelen met bijtende bestanddelen om het horloge mee schoon te maken. Maak het product schoon met een zachte doek.

• Als uw product of een van de accessoires niet goed werkt, laat ze dan repareren door een professional. 

 

9. Wijzigingsgeschiedenis gebruikersvoorwaarden

Wijziging 1 mei 2021: Aanpassing adres van naar Pletterij 25, 2211JT Noordwijkerhout

 

10. Aanvullende vragen?

Heeft u nog meer vragen rondom privacy of gebruikersvoorwaarden? Wij informeren u graag verder. Onze contactgegevens:

Telefonische klantenservice: Tel: +31 (0)85 130 53 10

Openingstijden telefonische klantenservice: Maandag t/m vrijdag 9:00-12:00 en 14:00 - 17:00 (vrijdagmiddag gesloten)

Overige gegevens LifeWatcher B.V.:

Adres: Pletterij 25, 221JT Noordwijkerhout

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

KVK nummer: 77960092

BTW: NL861214250B01

 

Geen afbeelding ingesteld
LifeWatcher

Senior

€129,95
SOS Button
LifeWatcher

SOS Button

€149,95
Connect
LifeWatcher

Active

€139,95

Inclusief Gratis prepaid Simkaart met €15 tegoed. Gratis verzending.