• Werkt in heel Europa
 • 14 dagen gratis uitproberen
 • 24 maanden garantie
 • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
artikel

Wandelen met ouderen

Ben je op zoek naar een activiteit die zowel gezond als plezierig is voor ouderen? Zoek niet verder! Wandelen met ouderen heeft talloze voordelen en biedt een prachtige gelegenheid om quality time samen door te brengen. Of het nu gaat om een rustige wandeling in de buurt of een avontuurlijke tocht door de natuur, deze activiteit is perfect voor het stimuleren van lichaam en geest.

Waarom is wandelen met ouderen een goede activiteit?

Wandelen is een van de meest toegankelijke en gezonde activiteiten die er bestaan. Het mooie aan wandelen is dat het voor alle leeftijden geschikt is, ook voor ouderen. Sterker nog, wandelen met ouderen heeft veel voordelen en kan een prachtige activiteit zijn om samen te ondernemen.

Ten eerste is senioren wandelen een goede manier om in beweging te blijven en de conditie te verbeteren. Voor ouderen kan dit erg belangrijk zijn, omdat ze vaak wat minder mobiel worden naarmate ze ouder worden. Door regelmatig te wandelen, kunnen ze hun spieren en gewrichten soepel houden en zo langer zelfstandig blijven.

Daarnaast heeft senioren wandelen ook positieve effecten op de mentale gezondheid van ouderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, wat vaak voorkomt onder deze doelgroep. Ook kan het zorgen voor ontspanning en een gevoel van welzijn.

Een ander voordeel van wandelen voor senioren is dat het sociale contact stimuleert. Ouderen hebben soms moeite om hun sociale leven op peil te houden, zeker als ze minder mobiel zijn of minder mensen zien door bijvoorbeeld pensionering of verlies van vrienden of familieleden. Door samen te wandelen, kunnen zij genieten van elkaars gezelschap en tegelijkertijd werken aan hun fysieke gezondheid. Het kan eenzaamheid ouderen verkomen.

Wandelen met ouderen is dus niet alleen goed voor hun lichamelijke gezondheid, maar ook voor hun geestelijke welzijn. Het is een activiteit die ze samen kunnen ondernemen en waar ze beide plezier aan beleven. Bovendien biedt het ook de mogelijkheid om nieuwe plekken te ontdekken en herinneringen te maken.

Tot slot is wandelen voor senioren ook nog eens een duurzame activiteit. Door te kiezen voor wandelen in plaats van bijvoorbeeld autorijden, wordt er minder CO2 uitgestoten wat bijdraagt aan een beter milieu.

Tips voor het wandelen met senioren

Het maken van een wandeling met oudere mensen kan een uitdagende maar ook zeer lonende activiteit zijn. Het is niet alleen goed voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun mentale welzijn. Echter, het plannen van zo'n wandeltocht vergt enige voorbereiding om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en iedereen optimaal kan genieten.

Hier zijn enkele handige tips om rekening mee te houden bij het organiseren van een wandeling met ouderen:

1. Kies de juiste locatie: Bij het selecteren van een route, is het belangrijk om rekening te houden met de conditie en mobiliteit van de ouderen. Kies daarom voor paden die vlak en goed begaanbaar zijn. Vermijd steile hellingen of oneffen terrein.

2. Plan voldoende rustmomenten in: Oudere mensen hebben vaak meer tijd nodig om te rusten en op adem te komen tijdens een wandeling. Zorg dus voor voldoende bankjes of andere zitgelegenheid langs de route waar ze even kunnen uitrusten.

3. Neem voldoende pauzes: Naast rustmomentjes onderweg, is het ook belangrijk om regelmatig langere pauzes in te lassen. Dit geeft de ouderen de kans om even bij te tanken en zich op te frissen voordat ze weer verder gaan.

4. Wees flexibel: Houd er rekening mee dat oudere mensen misschien niet altijd dezelfde snelheid kunnen aanhouden als jijzelf. Wees geduldig en pas het tempo aan indien nodig. Vergeet niet dat de wandeling ook bedoeld is om te genieten van de natuur en elkaars gezelschap.

5. Neem voldoende eten en drinken mee: Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt voor onderweg. Oudere mensen hebben vaak meer behoefte aan hydratatie en kunnen snel vermoeid raken als ze niet genoeg eten of drinken.

6. Houd rekening met het weer: Controleer vooraf het weerbericht zodat je hierop kunt anticiperen bij het plannen van de route. Kleed jezelf en de ouderen ook passend aan op basis van de weersomstandigheden.

7. Maak gebruik van hulpmiddelen: Als een van de ouderen minder mobiel is, overweeg dan om een rollator of rolstoel te gebruiken tijd ens de wandeling. Dit kan hen helpen om langer mee te gaan en meer van de omgeving te genieten.

8. Vergeet niet de veiligheid: Zorg ervoor dat je mobiele telefoon voldoende is opgeladen en neem eventueel een EHBO-kit mee voor noodgevallen.

9. Maak het leuk: Tot slot, zorg ervoor dat iedereen plezier heeft tijdens de wandeling! Praat met elkaar, vertel verhalen en geniet van elkaars gezelschap. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis ernaartoe.

Leuke routes wandelen senioren

Wandelen is niet alleen een gezonde activiteit voor jongeren, maar ook voor ouderen. Het kan een fantastische manier zijn om quality time door te brengen met je oudere familieleden of vrienden. In deze sectie zullen we enkele leuke routes en bestemmingen bespreken die perfect zijn om samen met ouderen te wandelen.

1. Parken en tuinen

Een van de meest populaire plekken om te wandelen met ouderen zijn parken en tuinen. Ze bieden vaak goed onderhouden paden, mooie landschappen en bankjes om even uit te rusten. Een aanrader is het Vondelpark in Amsterdam, dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en beschikt over verschillende routes van verschillende lengtes. Ook de Keukenhof in Lisse is een prachtige bestemming voor een ontspannen wandeling tussen de bloemen.

2. Strandwandeling

Voor wie houdt van frisse lucht en uitzicht op zee, is een strandwandeling ideaal. Hier kunnen ouderen genieten van het geluid van de golven terwijl ze rustig wandelen over het zand of de promenade. Scheveningen bijvoorbeeld heeft een lange boulevard die geschikt is voor rolstoelgebruikers en biedt ook diverse strandtentjes waar men kan pauzeren voor een kopje koffie of thee.

3. Stadswandeling

Een stadswandeling kan verrassend leuk zijn voor ouderen die graag wat meer cultuur willen opsnuiven tijdens hun wandeling. Het historisch centrum van Delft heeft bijvoorbeeld vele bezienswaardigheden die te voet te bereiken zijn, zoals de Oude Kerk en het Prinsenhof. Ook Utrecht heeft een prachtige binnenstad met veel historische gebouwen en kleine straatjes om doorheen te wandelen.

4. Natuurwandeling

Voor wie houdt van een wat meer uitdagende wandeling in de natuur, zijn er tal van mogelijkheden. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is bijvoorbeeld zeer toegankelijk voor ouderen dankzij de vele verharde paden en rolstoelvriendelijke routes. Hier kunnen ouderen genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Het belangrijkste is om te kiezen voor routes die geschikt zijn voor ouderen en waar ze van kunnen genieten. Vergeet niet om rekening te houden met hun conditie en eventuele beperkingen, en neem voldoende pauzes onderweg. Samen wandelen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook een geweldige manier om quality time door te brengen met ouderen!

Veiligheidstips tijdens het wandelen met ouderen

Het is heerlijk om samen met ouderen te gaan wandelen. Het is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid en het sociale contact. Echter, bij het wandelen met ouderen is het belangrijk om rekening te houden met eventuele veiligheidsrisico's. In deze sectie delen we een aantal belangrijke tips om ervoor te zorgen dat jullie samen veilig kunnen genieten van een mooie wandeling.

1. Zorg voor geschikt schoeisel

Valpreventie ouderen is zeer belangrijk. Voordat jullie op pad gaan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel jij als de oudere persoon geschikte schoenen dragen. Kies voor stevige en comfortabele schoenen die voldoende grip bieden en voorkom hiermee uitglijden of valpartijen.

2. Pas je tempo aan

Houd er rekening mee dat ouderen vaak langzamer lopen dan jongere mensen en meer rustpauzes nodig hebben. Neem daarom de tijd en pas je tempo aan aan dat van de oudere persoon. Dit voorkomt onnodige vermoeidheid en ongelukken.

3. Kies een veilige route

Bij het kiezen van een route is het belangrijk om rekening te houden met de conditie van de oudere persoon. Vermijd steile hellingen, ongelijke paden of andere obstakels die lastig kunnen zijn om te passeren voor iemand op leeftijd.

4. Wees alert op verandering in weer of terrein

Vergeet niet om het weerbericht te checken voordat jullie gaan wandelen. Mocht er regen of gladheid worden voorspeld, overweeg dan om de wandeling uit te stellen. Ook is het belangrijk om alert te zijn op eventuele veranderingen in het terrein, zoals losliggende stenen of boomwortels.

5. Zorg voor voldoende rustpauzes

Neem regelmatig rustpauzes tijdens de wandeling en zorg ervoor dat de oudere persoon niet oververmoeid raakt. Kies een mooie plek om even te zitten en geniet samen van het uitzicht.

6. Maak gebruik van persoonlijke alarmering

Zorg ervoor dat de oudere altijd een alarmknop oudere of alarm horloge ouderen draagt, hierdoor kunnen zij direct contact opnemen mocht er toch ineens iets misgaan.

LifeWatcher keuzehulp

Keuzehulp nodig?

In 5 vragen persoonlijk advies.

Onze keuzehulp

Vraag van de 6
De drager van het alarmeringstoestel
Voor wie bent u op zoek?
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft diegene ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft u ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Graag dragen horloge
Draagt diegene graag een horloge
Vraag van de 6
Draagt u graag een horloge
Vraag van de 6
Extra functionaliteit
Zijn extra functies belangrijk
Ons advies

LifeWatcher Senior 4G

LifeWatcher Senior 4G
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€129,95
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher MAX

 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€139,95
 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Senior 2G

Geen afbeelding ingesteld
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€79,95
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Active

Connect
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€89,95
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher SOS Button

SOS Button
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

De LifeWatcher Button is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€149,95
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

LifeWatcher SOS Button Pro

SOS Button
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand

De LifeWatcher SOS Button Pro is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€169,95
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand
Opnieuw starten
Sluiten

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

+31 851 305 310
Support LifeWatcher

Een kleine greep uit onze partners

 • Amarant logo
 • iCare logo
 • Avics logo
 • Altide logo
 • Bol.com logo
 • Interakt Contour logo
 • Florence logo
 • Evresys logo
 • Espria logo
 • Evean logo
 • ZGMeander logo
 • Leef3 logo
 • Coolblue logo
 • Vivent logo
 • Able2 logo
 • Enovationgroup logo
 • Carintreggeland logo
 • Thuisleefgids logo
 • TZA logo
 • Thuiszorgwinkel logo
 • MobileCare logo
 • Deposten logo
 • TSN Ledenservice logo
 • Landgoed Rijckholt logo
 • ConnectZorg logo
 • GGZ Drenthe logo
 • DeTrans logo