• Werkt in heel Europa
  • 14 dagen gratis uitproberen
  • 24 maanden garantie
  • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
artikel

Persoonlijk alarmsysteem: hulp binnen handbereik, altijd en overal

Achter de geraniums zitten? Dat is nog lang niet aan de orde voor u. U dopt uw eigen boontjes en als het even kan gaat u er lekker op uit. Met de auto, de fiets of misschien op een georganiseerde dagtrip. U wilt dingen ondernemen, vrienden bezoeken, een hapje eten of naar de kerk. En niet afhankelijk zijn van anderen. Daarom nemen veel mensen een alarmhorloge of -knop. Na dit blog weet u waarom.

 

U bent niet veranderd maar uw lijf werkt soms niet mee

Vraagt u zich wel eens af hoe u het beste voor uzelf kunt zorgen? Omdat sommige dingen toch wat lastiger worden. Wellicht hebt u kwaaltjes, bent u wat strammer geworden, of is uw reactievermogen verminderd. Dat kan natuurlijk, zeker vergeleken met een paar jaar geleden.

Dat toe te geven is soms lastig. Aan uzelf en uw naasten. Want van binnen bent u niet veranderd. U bent nog steeds dezelfde persoon als pak ‘m beet, 10 of 20 jaar geleden. Alleen het lijf werkt niet altijd mee.

 

Gevallen? Geen nood met een alarmhorloge

Misschien bent u al een keer gevallen, buiten of binnen, en bent u daar best van geschrokken. Wat als het een volgende keer minder goed afloopt? Wellicht zijn de mensen om u heen ook bezorgd, zoals uw partner, de kinderen of een mantelzorger. Zij willen uw zelfstandigheid niet afnemen, maar ze willen wel zeker weten dat het goed met u gaat.

Hebt u wel eens gedacht aan hulpmiddelen? Om thuis te gebruiken, maar ook om veilig op pad te gaan. Zodat u maximaal geniet van al uw activiteiten. U kunt lekker op pad en uw naasten zijn een stuk geruster.

Een persoonlijk alarmsysteem helpt. Met een alarmhorloge of een SOS-knop is hulp altijd dichtbij. En dat geeft iedereen een prettig gevoel. Over zo’n alarmknop of -horloge gaat dit blog.

 

Alles over persoonsalarmering of alarmknop

In dit blog leest u:

Ontdek hoe een persoonlijk alarmsysteem niet alleen veiligheid, maar ook gemoedsrust biedt. Voor u en voor de mensen om u heen.

 

Wat is een persoonlijk alarmsysteem?

Persoonsalarmering is een systeem, toetstel of apparaatje waarmee je alarm slaat als er iets met jou als persoon aan de hand is. Bent u gevallen en heeft u hulp nodig? Of bent u bezorgd om uw partner of uw ouder en wilt u snel checken of alles in orde is? Met een persoonlijk alarmsysteem heeft u binnen een minuut contact met elkaar.

 

2 soorten: Om de pols of om de hals

Er zijn 2 soorten alarmtoestellen: een horloge en een SOS-knop. Een SOS-knop draagt u aan een koord, ketting, hanger of aan uw riem. Het alarmhorloge draagt u, net als een normaal horloge of smartwatch, om uw pols.
De SOS-knop en het SOS-horloge hebben allebei een alarmknop. Als u deze knop 2 seconden indrukt, dan maakt het systeem contact met een van uw contactpersonen. Meestal is dat een partner, kinderen of een mantelzorger. Sommige mensen kiezen voor de buren. Dat bepaalt u zelf.

Zodra uw contactpersoon opneemt, kunt u met elkaar praten. Hulp is dus altijd dichtbij. Is dit telefoontje voldoende? Of heeft u meer hulp nodig, bijvoorbeeld een dokter of ambulance? De contactpersoon kan snel actie nemen en u helpen.

 

Verschillende benamingen voor persoonlijke alarmsystemen

De zorg noemt een persoonlijk alarmsysteem vaak een persoonsalarm of alarmering of personenalarmering. Ook gebruiken zij woorden als thuisalarmering, seniorenalarm en alarmeringstoestel. Mensen thuis noemen een persoonlijk alarm meestal een noodknop, een SOS-knop, alarmknop, SOS-horloge of alarmhorloge.

 

Voor wie is een persoonlijk alarmsysteem?

Persoonlijke alarmsystemen zijn er voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Vaak zijn het mensen van 65 jaar en ouder. Maar ook mensen met dementie of een andere hersenziekte gebruiken vaak een persoonlijk alarm.

Alarmhorloges zijn ook favoriet bij kinderen die in hun spel soms de tijd, de weg of afspraken met papa en mama vergeten ;) Even bellen en iedereen is weer gerust.

 

Waarom 65-plussers?

Mensen van 65 jaar en ouder vallen vaker dan jongere mensen. En de gevolgen van zo’n val zijn op hogere leeftijd vaak ernstiger dan bij een kind of jong persoon. Hierdoor voelen senioren zich minder op hun gemak en zijn ze vaker onzeker.

Ook hun familie, vrienden en buren zijn vaak bezorgd. Wat als hun ouder of partner valt en niet op kan staan? Je moet er niet aan denken dat iemand urenlang op de grond ligt terwijl ze net niet bij de telefoon kunnen. Met een persoonlijk alarmsysteem schakelt u snel hulp in. De reactietijd is korter en de kans op ernstige verwondingen is kleiner

 

Waarom voor mensen met dementie?

Mensen met dementie raken soms kwijt. Met een alarmknop zijn ze snel weer terecht.

Dementie kan het evenwicht beïnvloeden. Mensen met dementie zijn vaak ook strammer. Hierdoor struikelen of vallen zij vaker. Bij dementie hoort ook dwaalgedrag. Iemand continu in de gaten houden, gaat niet. Bovendien is bewegen goed. Ook voor mensen met dementie.

En zeg eens eerlijk: zou u het prettig vinden als iemand uw leven volledig zou bepalen? Ook mensen met dementie willen er nog steeds graag op uit. Met een persoonlijk alarmsysteem kan dat op een veilige manier. U ziet snel waar uw partner of ouder is

‘Mijn vader heeft dementie en een tijd terug is hij met de fiets gevallen. We kwamen erachter toen we de fiets in de garage zagen staan, helemaal kapot. Zelf liep hij ook wat mank. Hij is gelukkig door omstanders op straat geholpen, daar heeft hij mazzel mee gehad. Hij is al vaker door begripvolle mensen naar huis gebracht. Hij kon dan zelf vertellen waar hij woonde, omdat hij daar al 53 jaar woont. De aanrijding met de fiets was voor ons de aanleiding om een alarmsysteem te kopen.

Ik denk niet dat hij de noodzaak ervan inziet. Hij heeft de logica: ik heb nog nooit gealarmeerd met iets heftigs, dus het is eigenlijk onzin. Maar het gaat juist om die ene keer dat we wel gealarmeerd willen worden. En als het ons geruststelt, vindt hij het prima.’

 

Cijfers valongevallen 65-plussers

Er zijn genoeg redenen om bezorgd te zijn. Wat feiten op een rijtje:

  • Ieder jaar belanden ruim 151 op de 10.000 Nederlandse 65-plussers in het ziekenhuis na een val.
  • Bij 70-plussers zijn dat 227 mensen per 10.000.
  • Bijna de helft van deze valpartijen gebeurt thuis. Het grootste deel daarvan in de badkamer. Meestal omdat iemand struikelt of uitglijdt over de natte vloer.
  • In de leeftijdsgroep van 70 tot 84 jaar komen er ook veel ongelukken voor op de trap of een ladder.
  • Een gebroken heup komt het meest voor na een val onder 70-plussers, gevolgd door hoofd- en/of hersenletsel.

De cijfers liegen er niet om. Veel mensen moeten na een val naar de spoedeisende hulp. In de afgelopen 10 jaar is dit aantal zelfs met 6% gestegen.

 

Wat zijn de voordelen van een persoonlijk alarm?

Een persoonlijk alarm voorkomt een valpartij helaas niet. Maar het zorgt er wel voor, dat als er iets aan de hand is, u snel geholpen wordt.

Daardoor geeft het ook een gevoel van vrijheid. En een gerust gevoel. Dit geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen of uw partner. Vaak zijn zij ook bezorgd. Zeker als ze u niet kunnen bereiken.

Met een alarmeringssysteem bereikt u elkaar binnen no-time. Waar u ook bent. Of u nu thuis op de bank zit, bij de buren voor een kop koffie of wanneer u buiten lekker van de zon aan het genieten bent. Het alarm werkt overal in Europa. Dus zelfs als u in het buitenland op vakantie bent.

 

Hoe werkt een persoonlijk alarmsysteem?

Een alarmknop werkt simpel: met 1 druk op de knop belt u iemand. Waar u ook bent.
Bent u gevallen of bent u duizelig? Heeft u hulp nodig of wilt u even met iemand praten? Het kan ook andersom: misschien wil uw partner of mantelzorger wel even checken hoe het met u gaat.

Druk dan op de alarmknop van uw alarmhorloge of de SOS-knop. Het alarmsysteem werkt met een app. Deze app staat op uw telefoon en op de telefoon van uw contactpersonen. In de app regelt u wie er als eerste gebeld moet worden als u op de noodknop drukt. In geval van nood hebt u die app verder niet nodig.

De alarmknop belt de eerste contactpersoon. Als deze persoon opneemt, kunt u met elkaar praten. Dat is een kwestie van seconden. Vaak is het genoeg om even met elkaar te praten. Heeft u meer hulp nodig? Dat kan uw contactpersoon dat snel voor u regelen.

Soms is iemand niet bereikbaar. Als dit gebeurt, dan belt de app de volgende persoon op de lijst. Neemt deze persoon ook niet op? Geen probleem. Elke contactpersoon krijgt een melding dat uw noodknop hen heeft proberen te bellen. In de praktijk blijkt dat ze dan direct terugbellen.

 

Hoe werkt een SOS-horloge of een SOS-knop?

Een SOS-knop werkt met een druk op de knop. Moderne alarmsystemen zijn heel gebruiksvriendelijk, omdat je hem in geval van nood nodig hebt. En dan moet het direct, snel en makkelijk werken.

  1. Druk op de knop. Alleen als u dat 3 seconden doet, gaat het alarm af. Dan wordt uw eerste contactpersoon gebeld. Daar hoeft u verder niets voor te doen. Zij kunnen via de SOS-knop of het SOS-horloge met u praten.
  2. Wordt gevonden. Uw hulp ziet in de app precies waar u bent. Omdat de GPS-tracker van de alarmknop dat doorgeeft. Zo kunnen ze snel bij u zijn of hulp naar u toesturen. 
  3. Wees gerust. Terwijl de hulp onderweg is, kunt u met hen praten via de SOS-knop. U bent nu dus niet meer alleen. Dat is een geruststelling.

 

Voorkom dat u lang alleen ligt

Een alarmsysteem voorkomt niet dat u valt. Daarom is het verstandig om proactief te zijn en zoveel mogelijk te doen om te voorkomen dat u valt. In deze checklist vindt u 10 tips om te voorkomen dat u valt. Deze tips zijn voor thuis en onderweg. Het mooie hiervan? Het zijn simpele dingen. Sommige kosten niets. En u kunt hier vandaag al mee aan de slag.

Soms is de angst om niet gevonden te worden groter dan de angst voor de val zelf. Hier helpt een alarmsysteem u mee. Met een persoonlijk alarm wordt u snel gevonden. Iedereen, uzelf, maar ook uw partner en kinderen, heeft meer rust. Met een alarmeringssysteem is het veiliger om zelfstandig thuis wonen. U bent minder afhankelijk van anderen.

 

Zorgcentrale voorkomt dat niemand opneemt

Als u niet wilt riskeren dat er niemand opneemt, neem dan een abonnement op de Zorgcentrale. Die is 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar. Als het nodig is, nemen zij contact op met de hulpdiensten. Bijvoorbeeld de huisarts of de ambulance. Zo wordt u toch geholpen.

 

Draag het alarm dag en nacht

Wel belangrijk: zorg dat u het alarm altijd draagt. Ook op de badkamer en als u naar het toilet gaat. En ook ’s nachts. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. En als u het alarm niet draagt, dan kan het zijn werk niet doen.

 

Deur intrappen of toch een sleutelkluisje?

Is het nodig dat de hulpdiensten komen? Ambulance en politie trapt de deur wel in, als het moet. Maar hoe komen uw kinderen, buren of mantelzorgers binnen?

In geval van nood is het belangrijk dat zij snel naar binnen kunnen. Hang daarom een beveiligd sleutelkluisje bij de voordeur. Er zit altijd een code op het kluisje, die installeert u zelf. Uw sleutel is dus veilig. Een sleutelkluisje is ook handig voor als u zelf de sleutel een keer vergeet.

 

Wanneer is een goed moment om een alarmknop te kopen?

Het beste moment om een alarm te kopen is natuurlijk voordat er iets gebeurt. Iedereen kent wel een verhaal over iemand die gevallen is en lang moest wachten totdat er hulp kwam. Voor veel mensen, ouderen en familieleden, is dat een schrikbeeld. Dat wil je niet! En tegelijk is het voor sommige mensen ook moeilijk om toe te geven dat alles niet meer zo makkelijk gaat.

 

Bij ouderdomskwaaltjes

Ouder worden heeft veel mooie kanten, maar het biedt ook uitdagingen. Mensen worden minder flexibel. Daardoor is het lastiger om te bewegen en staan ze minder stevig op hun voeten. Breekt u iets? Dan duurt het meestal langer voordat botten helen. Zicht en gehoor gaan ook achteruit.

 

Voor wie het lekker zelf wil bepalen

Maar voor sommige mensen is het ook moeilijk om toe te geven dat alles niet meer zo makkelijk gaat. Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Fietsen, autorijden, er in uw eentje op uit gaan. Toch is dit wel het moment om na te denken over hulpmiddelen. Ook al is het misschien confronterend. Want met die hulpmiddelen blijft u langer zelfstandig.

 

Wat kost een persoonlijk alarmsysteem?

  • Alarmsysteem in huis: Voor een alarmsysteem in huis, inclusief installatie en btw, kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen 750 en 1700 Euro.
  • Alarmhorloge: De prijzen van alarmhorloges variëren tussen de 60 en 250 Euro.
  • SOS-knop: Voor de SOS-knoppen variëren de kosten tussen de 20 en 225 Euro.
  • Abonnementskosten: Naast de aanschafprijs komen de kosten voor het abonnement. Deze service zorgt ervoor dat u altijd verbonden bent en snel hulp kunt inschakelen.
  • Mogelijke vergoedingen: In sommige gevallen vergoedt een zorgverzekering een deel van de kosten, bijvoorbeeld bij medische redenen zijn. Ook zijn er gemeentes die bijdragen aan de kosten van een alarmsysteem. Overleg met uw zorgverzekering en de gemeente om te checken welke mogelijkheden er zijn.

  

De kosten van de alarmsystemen van LifeWatcher

De prijzen van de alarmhorloges van LifeWatcher liggen tussen de 95 en 140 Euro. Dit is vergelijkbaar met een regulier horloge. De alarmknoppen SOS Button en de SOS Button Pro kosten tussen de 150 en 180 Euro.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering een persoonlijk alarmsysteem?

Veel zorgverzekeraars vergoeden hulpmiddelen voor de zorg aan huis. Dit verschilt per verzekering en per pakket. We raden u daarom aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 

Heb ik een verwijzing nodig?

Is er een verwijzing nodig van bijvoorbeeld van een WMO-consulent, ergotherapeut of mijn huisarts?

U heeft geen verwijzing nodig om een van onze systemen aan te schaffen. Geen rompslomp dus. Bestelt u op een doordeweekse dag voor 15.00 uur? Dan wordt het product van uw keuze dezelfde dag verstuurd.

 

Heb ik wel een alarm nodig?

Een alarm hebt u nodig als u alleenstaand bent, wel eens struikelt of uw telefoon niet altijd bij u heeft.
Hoe gaat het met u? Hebt u het idee dat het lastiger wordt om zelfstandig te wonen? Terwijl u dat wel belangrijk vindt? De mensen om u heen helpen u vast graag. Maar deze zorg kan belastend zijn voor hen. Of misschien vindt u het vervelend om om hulp te vragen.

 

Maak het leven makkelijker

Een persoonlijk alarmsysteem maakt uw leven makkelijker. Er bestaan meerdere versies. Sommige mensen vinden het vervelend om een alarm om de hals te dragen. Omdat ze niet willen dat iedereen ziet dat zij een alarm dragen. Geldt dat ook voor u?

Dan is er het alarmhorloge. Deze zijn er in meerdere versies. Sommige mensen vinden een horloge juist niet fijn. Dan is er de SOS-knop die u aan uw riem of aan uw kleding vastmaakt.

 

Persoonlijk alarmsysteem, Smartwatch of telefoon?

Waarom zou u een alarm dragen? Zeker als u al een telefoon heeft of een smartwatch. Het antwoord is simpel: veel mensen hebben hun telefoon niet altijd bij zich. Buitenshuis, maar zeker ook thuis.

Bijna de helft van de mensen valt thuis, vooral in de badkamer. Draagt u een alarm? Dan hoeft u alleen maar op de alarmknop van uw horloge of de SOS-knop te drukken en u maakt al contact met de eerste persoon op uw lijst.

 

7 overwegingen om geen persoonlijk alarmsysteem te nemen

Veel mensen hikken er toch tegenaan. Ze hebben allerlei gedachten over waarom ze voorlopig nog wel zonder zo’n alarmknop kunnen. Welke van deze 7 herkent u?

 

Wilt u niet het gevoel hebben de hele tijd in de gaten te worden gehouden?

Moderne alarmsystemen respecteren uw privacy. Ze delen alleen locatiegegevens als u dat instelt in de app en als u daadwerkelijk om hulp belt. Als u op de alarmknop drukt dus. U deelt alleen uw locatie als u daarvoor kiest. Hulp is dan beschikbaar. Op deze manier biedt het alarm rust.

 

Ik wil mijn geliefden niet tot last zijn

Uw veiligheid is belangrijk voor uw dierbaren. Zeker als u alleenstaand bent. Met een alarmsysteem kunnen zij snel contact met u maken. En andersom ook natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat zij minder ongerust zijn. En zo kunt u met een gerust hart op pad.

 

Ik kan het heus zelf wel

U wilt zo zelfstandig mogelijk wonen. Dat begrijpen de mensen om u heen. Een persoonlijk alarmsysteem is daarom een slimme voorzorgsmaatregel. Een alarm biedt extra bescherming in onverwachte situaties, waarin het belangrijk is om snel te handelen.

 

Ik weet niet hoe een alarmtoestel werkt

De alarmsystemen van nu zijn gemakkelijk te bedienen. Er zitten weinig functies op, juist om het gebruiksgemak te vergroten. Want in een noodgeval wil je niet uit allerlei knopjes moeten kiezen. Dan moet het in een keer goed gaan.
Ook de app is zo ontworpen dat hij makkelijk te installeren is. Komt u er niet uit? Dan staat de servicedesk voor u klaar.

 

Ik ben niet goed overweg met al die technische en digitale snufjes

Alarmsystemen zijn juist ontworpen om gemakkelijk te bedienen. De meeste zijn intuïtief, daarom hoeft u als gebruiker er niet veel verstand van te hebben. De instructies zijn duidelijk. En komt u er toch niet uit? Dan is er een helpdesk. Zij helpen met vragen over het alarm zelf, maar ook over de bijbehorende app.

 

Het loopt heus wel los

Een persoonlijk alarmsysteem zorgt er juist voor dat het inderdaad ‘wel losloopt’. Een alarm biedt gemoedsrust en snelle hulp in geval van nood. Hierdoor bent u zelfstandiger en veiliger.

 

We wonen in een klein dorp, ze vinden me heus wel snel

In een noodsituatie kan elke seconde tellen. Een persoonlijk alarmeringssysteem zorgt voor directe en snelle communicatie met uw contactpersonen of hulpdiensten. Ook in een kleine gemeenschap. Een alarm verkort de reactietijd en kan het verschil maken in kritieke situaties.

Govert: ‘Mijn vader is 88, afgelopen voorjaar brak hij zijn heup door een val. Dat was in de kerk. Het heeft 12 uur geduurd voordat we hem vonden. Dat was midden in de nacht. Inmiddels gaat het weer goed, maar daar is wel een heel revalidatietraject aan te pas gekomen. Ik heb toen een alarmhorloge voor hem gekocht. Het horloge geeft mijn vader de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil. Zonder dat hij een telefoon nodig heeft. Het bevalt ons beiden heel goed. Het horloge geeft mijn vader een veilig gevoel. Voorr mij is het fijn om te weten dat ik hem kan bereiken als het nodig is. Want eventueel kan ik hem ook bellen op zijn horloge. Niet dat ik die behoefte vaak heb, maar als ik hem wil bereiken, dan kan dat. En dat is fijn.'

Samengevat: als de nood aan de man komt, dan zorgt een persoonlijk alarm voor snelle hulp. Met een alarm gaat u zelfstandiger en veiliger door het leven. Zelfs in een klein dorp maakt een persoonlijk alarmeringssysteem in noodgevallen het verschil.

  

Procedure – hoe stel ik het toestel in?

Alarmtoestellen zijn eenvoudig in te stellen. Zodra u het alarm in huis hebt, kunt u in de LifeWatcher-app uw contactpersonen invoeren. Dit zijn de mensen die gebeld worden als u op de alarmknop van uw alarmtoestel drukt. De persoon die op nummer een staat, wordt als eerste gebeld. Neemt hij of zij niet op? Dan wordt de volgende op de lijst gebeld.

 

Locatie en veilige zones

In de app stelt u ook in waar u woont, net als de zogenoemde veilige zones. Verlaat u deze zone? Dan krijgen uw contactpersonen een melding. Het systeem stuurt ook een melding zodra u uw veilige zone weer ingaat.

Deze functie is vooral handig voor mensen die hun geliefde af en toe kwijt zijn. Of mensen die soms de weg kwijtraken. Bijvoorbeeld mensen met een hersenaandoening, zoals dementie of Parkinson. Of mensen die een herseninfarct hebben gehad.

De locatieweergave is een aparte instelling. U bepaalt zelf of u deze functie gebruikt of niet.

 

In heel Europa bereikbaar

Met een alarmhorloge of alarmknop van LifeWatcher krijgt u binnen en buiten, in heel Europa hulp in nood.

Veel andere alarmtoestellen werken alleen binnenshuis. De producten van LifeWatcher werken met een simkaart. Hierdoor bent u zowel binnenshuis als buitenshuis bereikbaar. De systemen van LifeWatcher werken zelfs in heel Europa. U kunt dus met een gerust hart op vakantie.

 

Alarm met simkaart

De alarmtoestellen van LifeWatcher werken met een simkaart. Voor de meeste modellen betaalt u €9.95 per maand aan servicekosten. Voor dit bedrag kunt u onbeperkt alarmeren en bellen. U hebt ook toegang tot de klantenservice van LifeWatcher en de handige app.

U kunt dit bedrag elke maand handmatig betalen. Maar het kan ook automatisch, net als bij het abonnement van de vaste telefoon thuis. Dan weet u zeker dat uw apparaatje altijd werkt.

 

Alarm met abonnement (optioneel)

Toch liever een abonnement? Dat is ook mogelijk. Dat geeft u aan in de app. Waar u ook bent, thuis, of op reis, u bent bereikbaar.

 

In het kort de functionaliteiten van de alarmtoestellen van LifeWatcher

We hebben een vergelijkingstabel voor alarmtoestellen gemaakt. Hier zet je zelf alle alarmtoestellen naast elkaar die je met elkaar wilt vergelijken. 

 

Voordelen van de persoonlijke alarmsystemen van LifeWatcher

Minder vaak vals alarm

Iedereen wil genieten. Mensen met een alarmhorloge of -knop staan volop in het leven. Ze zijn vitaal, actief, en willen eropuit. Daarom hebben we bewust geen valpreventie toegevoegd aan onze producten.

Actieve mensen bewegen veel en deze bewegingen veroorzaken nog wel eens een valse val-melding. Zo’n vals alarm is vervelend voor uw contactpersonen: zij schrikken en zijn bang dat er iets ergs gebeurd is. Hebt u een vals alarm laten afgaan? Dan voelt u zich misschien schuldig. Om al deze onnodige zorgen te voorkomen, zit er op onze toestellen geen valpreventie

 

Altijd gerust met dwaaldetectie

Vooral mensen met een hersenaandoening gebruiken de dwaaldetectie-optie. Mensen met dementie, Alzheimer of mensen die een herseninfarct hebben gehad. Mensen met een van deze aandoeningen gaan nog wel eens dwalen en kunnen dan de weg terug naar huis niet meer vinden. Heel vervelend, voor de persoon zelf, maar ook voor de familie en verzorgers.

De persoonlijke alarmsystemen van LifeWatcher maken verbinding met internet. Veel andere systemen werken alleen binnenshuis. Maar LifeWatcher gebruikt GPS en daardoor werken de alarmknoppen ook buiten de deur. Een boodschap doen, bij iemand langsgaan, het kan allemaal.

 

Eenvoudig te bedienen

De alarmsystemen van LifeWatcher zijn gemakkelijk te bedienen. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Want hierdoor kan iedereen met onze producten omgaan. Ook gebruikers die technisch niet zo sterk zijn. Op de LifeWatcher Senior en de SOS-button kunt u alleen de tijd zien. Zo wordt u niet afgeleid door andere functies. Houdt u van eenvoud? Dan zijn deze versies waarschijnlijk het meest geschikt voor u.

 

Wat gebeurt er als het persoonlijk alarmsysteem niet werkt?

Wat gebeurt er als ik ‘s nachts bel en mijn contactpersoon reageert niet? Soms is iemand niet beschikbaar. Misschien is hun telefoon leeg of horen ze hun telefoon even niet. In zo’n geval is de Zorgcentrale beschikbaar (mits u daar een abonnement op heeft). Met de spreek-luisterverbinding praat u met elkaar. U vertelt wat u nodig heeft. De Zorgcentrale ziet waar u bent. Zo wordt u alsnog snel geholpen.
De betrouwbaarheid van ons alarmsysteem is enorm belangrijk. Is er iets aan de hand met het systeem? Dan treden deze functies in werking:

Batterijstatus:

De batterij-indicator geeft een melding als de batterij van het apparaat bijna leeg is. Alleen de Button Pro heeft geen scherm. Daarom geeft dit toestel een gesproken waarschuwing. Ook in de LifeWatcher-app heeft ziet u een bericht dat de batterij bijna leeg is.

Verbindingssterkte:

De sterkte van de verbinding is op 2 plaatsen te zien: op het scherm van het alarm en in de app. U ontvangt geen pushmelding als de verbinding zwak is. Dit is een bewuste keuze. Om een voorbeeld te geven: in de lift van een flatgebouw is vaak geen goede verbinding. Het zou erg vervelend zijn om iedere keer dat u de lift in- of uitgaat, een pushbericht krijgt.

Is er geen verbinding? Door een slecht bereik of omdat de batterij leeg is? Dan is alarmeren niet mogelijk.

 

Wat zijn de voordelen van de alarmsystemen van LifeWatcher?

  • Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik
  • Uitzonderlijke accurate én unieke locatiebepaling
  • Snelle en betrouwbare verbinding
  • Klantenservice die altijd klaarstaat om te helpen
  • Gecertificeerd voor privacy- en databescherming

 

Wat zeggen klanten over LIfeWatcher producten?

Op deze website leest u de ervaring van mensen die een alarmhorloge of alarmknop zelf gebruiken. Ook vertellen zorgprofessionals over hun ervaring met LifeWatcher alarmtoestellen. 

 

Het horloge geeft mijn vader en mij een veilig gevoel

Suzan: ‘Mijn vader is 88. Afgelopen voorjaar is hij gevallen en daarbij heeft hij zijn heup gebroken. Ik heb toen een alarmhorloge voor hem gekocht. Het horloge geeft mijn vader de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil. Zonder dat hij een telefoon nodig heeft, want dat vindt hij niet fijn.

Het horloge bevalt goed. Het geeft mijn vader een veilig gevoel. En ik vind het ook heel fijn. Ik kan hem bereiken als het nodig is. Want eventueel kan ik hem ook bellen op zijn horloge. Ik heb niet vaak de behoefte om dat te doen. Maar het kan en dat is fijn.’

 

Het alarm is een uitkomst - je hoeft alleen maar te drukken en te praten

Cathos: ‘Mijn moeder heeft een druppel om haar hals. Die heb ik voor haar besteld. Ze kan niet goed meer zien door een herseninfarct. Eerst kon ze ons altijd bellen, maar nu kan ze de toetsen niet meer goed zien. Daarom is het alarm zo’n uitkomst: ze kan gewoon drukken en praten.

Ze wordt weleens heel duizelig, ze is 88. Dan roept ze ons er even bij. We gaan dan naar haar toe en zitten even bij haar. Zodra de duizeligheid weer minder wordt gaan we weer naar huis.

Zo’n druppel is handig voor mensen die slechter zien, niet meer zelf kunnen bellen, of vaak duizelig worden. Je kunt natuurlijk vallen en dan kun je nergens bij. Een alarm is voor alle leeftijden.’

 

Met het alarm kunnen wij een oogje in het zeil houden

Stijn: ‘Ik ben mantelzorger voor mijn buurvrouw. Haar zoon is overleden en zij heeft verder niemand. Wij kunnen haar zoon niet vervangen, maar toen hij nog leefde, heb ik al voorgesteld om een alarm te kopen. Dat vonden ze een goed idee.

Een keer zijn we ‘s nachts met haar naar het ziekenhuis geweest. Ze bonkte toen op de muur, omdat ze bijna stikte. Haar tong was opgezwollen. Ze had het alarm nog niet, dus we hadden via het raam contact. Daarna kregen we een sleutel en heeft ze het alarm aangeschaft.

Haar zoon belde haar 3 keer per dag. Dat lukt ons niet, maar met het alarm staan we wel met elkaar in contact. Daar is ze wel blij mee en het geeft ons rust. Een tijdje terug hadden we haar al even niet gezien. Het was fijn dat ik haar kon bellen. Ze was toevallig boodschappen aan het doen. Gelukkig was er niets aan de hand.’

 

Hoeveel mensen in Nederland hebben een alarmknop?

In Nederland dragen ongeveer 50.000 mensen een mobiele persoonlijke alarmknop. Zo'n 250.000 mensen hebben een vaste persoonlijke alarmknop die alleen binnenshuis werkt.Hoe vaak wordt er alarm geslagen met een product van LifeWatcher?

We hebben geen exacte cijfers over de frequentie van het gebruik. We bewaren gegevens slechts 3 maanden. Het vaststellen van de exacte informatie is een uitdaging. Dat komt onder meer door de onbedoelde alarmmeldingen, de valse alarms. Mensen doen ook testmeldingen, vooral als ze het alarm nog maar net hebben. Soms gebruiken mensen de alarmknop voor niet-urgente zaken.

 

De knop naar meer vrijheid

U vindt het belangrijk is om zelfstandig te blijven. Om uw eigen boontjes te doppen en uw eigen gang te gaan. Dat begrijpen we. Net als de mensen om u heen dat begrijpen. Tegelijkertijd: wat als er iets gebeurt? Krijgt u dan snel genoeg hulp? Met de alarmsystemen van LifeWatcher kunnen we deze vragen met ja beantwoorden. Of u nu thuis bent of onderweg.

Met een druk op de knop praat u al met uw partner of een van uw kinderen. En als zij niet opnemen, dan is de Zorgcentrale er ook nog. Wilt u alleen even met iemand praten? Of hebt u toch professionele hulp nodig? Die is zo ingeschakeld. Hulp is altijd dichtbij.

Op deze manier bent u nog steeds zelfstandig en zijn uw naasten gerust. Dat is een fijne combinatie, toch? Bekijk met de keuzehulp gelijk welk toestel het best bij u past.

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

+31 851 305 310
Support LifeWatcher

Een kleine greep uit onze partners

  • Amarant logo
  • iCare logo
  • Avics logo
  • Altide logo
  • Bol.com logo
  • Interakt Contour logo
  • Florence logo
  • Evresys logo
  • Espria logo
  • Evean logo
  • ZGMeander logo
  • Leef3 logo
  • Coolblue logo
  • Vivent logo
  • Able2 logo
  • Enovationgroup logo
  • Carintreggeland logo
  • Thuisleefgids logo
  • TZA logo
  • Thuiszorgwinkel logo
  • MobileCare logo
  • Deposten logo
  • TSN Ledenservice logo
  • Landgoed Rijckholt logo
  • ConnectZorg logo
  • GGZ Drenthe logo
  • DeTrans logo