• Werkt in heel Europa
 • 14 dagen gratis uitproberen
 • 24 maanden garantie
 • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
Senioren smartphone of LifeWatcher alarm horloge?
artikel

Senioren smartphone of LifeWatcher alarm horloge?

Ben je op zoek naar een veilige en betrouwbare manier om jezelf of een geliefde te beschermen in geval van nood? Overweeg dan eens om te kiezen voor een LifeWatcher alarm horloge in plaats van een Senioren smartphone. In deze blog zullen we de voordelen van het gebruik van een alarm horloge ouderen bespreken en uitleggen waarom dit misschien wel de beste keuze is voor jouw situatie.

Wat is een senioren smartphone of alarm horloge?

Senioren smartphones en alarm horloges zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen die speciaal zijn ontworpen voor ouderen. Deze apparaten kunnen een waardevolle rol spelen in het dagelijks leven van senioren door hen te helpen met verschillende taken, zoals communicatie, medicijnherinneringen en noodsituaties.

Een senioren smartphone is, zoals de naam al zegt, een smartphone voor ouderen. Het is een mobiele telefoon die is aangepast aan de behoeften van oudere gebruikers. Een ouderen smartphone heeft grotere knoppen, duidelijkere lettertypen en eenvoudige navigatieopties om het gebruiksgemak te vergroten.

Een alarmhorloge daarentegen is een compact apparaat dat als horloge kan worden gedragen en beschikt over verschillende noodfuncties. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om direct hulp in te roepen met de noodknop in geval van een val of andere noodsituaties.

Verschillen tussen een senioren smartphone en LifeWatcher alarmhorloge

Er zijn verschillende opties op de markt voor ouderen die op zoek zijn naar een handig en betrouwbaar hulpmiddel om veilig en zelfstandig te blijven. Twee veelvoorkomende keuzes zijn een senioren smartphone en een LifeWatcher alarmhorloge. Beide apparaten hebben als doel om ouderen te helpen tijdens noodsituaties, maar er zijn ook belangrijke verschillen tussen deze twee opties.

Een van de belangrijkste verschillen is het design van de apparaten. Een senioren smartphone lijkt qua uiterlijk vaak op een gewone smartphone, maar heeft grotere knoppen en een eenvoudiger gebruikersinterface. Dit kan voor sommige ouderen prettiger zijn dan een ‘gewone’ smartphone, omdat het gebruiksgemak hoger ligt. Een LifeWatcher alarmhorloge daarentegen ziet eruit als een klassiek horloge en heeft slechts één of enkele knoppen om mee te werken. Dit maakt het apparaat nog eenvoudiger in gebruik voor ouderen die minder bekend zijn met technologie.

Een ander verschil is dat senioren smartphones vaak meer functionaliteiten hebben dan alleen alarmfuncties. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook worden gebruikt om foto's te maken, berichten te versturen of games te spelen. Voor sommige ouderen kan dit handig zijn, maar voor anderen kan dit juist verwarrend werken door alle extra mogelijkheden. Het LifeWatcher alarmhorloge daarentegen richt zich voornamelijk op het bieden van directe hulp in noodgevallen, zoals het oproepen van familieleden of hulpdiensten met één druk op de knop.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de prijs. Senioren smartphones kunnen vaak vrij prijzig zijn, omdat ze naast de functionaliteiten ook nog eens een abonnement vereisen voor bellen en internettoegang. Het LifeWatcher alarmhorloge daarentegen heeft in veel gevallen geen extra kosten en kan een voordeligere optie zijn voor ouderen die alleen op zoek zijn naar een betrouwbaar noodalarm.

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher?

Hoewel beide apparaten voordelen bieden voor senioren, kiezen steeds meer mensen voor een LifeWatcher alarmhorloge in plaats van een smartphone voor senioren. Waarom verkiezen mensen een LifeWatcher alarm knop of horloge boven een senioren smartphone?

1) Eenvoudig in gebruik

Een LifeWatcher alarmhorloge is eenvoudiger te gebruiken dan een senioren smartphone. Ouderen kunnen eenvoudig op een knop drukken om hulp in te roepen, in plaats van door verschillende menu's te navigeren en het juiste telefoonnummer te selecteren.

Een LifeWatcher alarmhorloge is speciaal ontworpen voor senioren, met grote knoppen en een duidelijk leesbaar scherm. In tegenstelling tot een senioren smartphone, die vaak ingewikkelde functies heeft en niet altijd gemakkelijk te begrijpen is voor ouderen, is het LifeWatcher horloge zeer gebruiksvriendelijk.

2) Altijd bij de hand

Aangezien een alarmhorloge als een horloge kan worden gedragen, is het altijd binnen handbereik van de senior. Dit vermindert de kans dat ze hun apparaat vergeten of kwijtraken.

3) Directe verbinding met hulpdiensten

In noodsituaties is snelle actie cruciaal. Met een LifeWatcher alarmhorloge kan direct contact worden gemaakt met professionele hulpverleners, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

4) Lage kosten

Een senioren smartphone kan duur zijn, vooral wanneer ze zijn aangepast aan de behoeften van ouderen. Een LifeWatcher alarmhorloge is echter betaalbaarder en biedt nog steeds alle noodzakelijke functies voor senioren. Het is eenmalig aan te schaffen zonder abonnementskosten, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor senioren.

5) Geen technische kennis vereist

Het gebruik van een LifeWatcher alarmhorloge vereist geen technische kennis of ervaring met smartphones. Het is ontworpen met eenvoudige functies die gemakkelijk te begrijpen zijn voor ouderen.

6) Valdetectie

De LifeWatcher alarmknoppen beschikken over valdetectie, waardoor automatisch hulp wordt ingeroepen als de drager valt en niet in staat is om zelf op de knop te drukken. Dit betekent dat wanneer de drager van het horloge valt, er automatisch een alarm wordt geactiveerd en er hulp kan worden ingeroepen. Dit is vooral van belang voor senioren die alleen wonen of die een hoger risico hebben op vallen.

7) Batterijduur

Een ander groot voordeel van het LifeWatcher alarmhorloge is de lange batterijduur. Terwijl een Senioren smartphone regelmatig moet worden opgeladen, kan het horloge tot wel 5 dagen meegaan zonder opladen. Dit maakt het ideaal voor senioren die misschien niet altijd toegang hebben tot een stopcontact of moeite hebben om hun apparaten regelmatig op te laden.

8) Fucties

Daarnaast heeft het LifeWatcher alarmhorloge ook verschillende nuttige functies die specifiek gericht zijn op de veiligheid van senioren. Zo kan er bijvoorbeeld via GPS nauwkeurig worden bepaald waar iemand zich bevindt in geval van nood. Ook kunnen familieleden of verzorgers gemakkelijk contact houden met de senior door middel van bellen of berichten sturen via het horloge.

Belangrijke functionaliteiten en eigenschappen van een LifeWatcher alarmhorloge

Het LifeWatcher alarmhorloge is een innovatief hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor senioren en hun welzijn. Het biedt verschillende functionaliteiten en eigenschappen die het een betere keuze maken dan een senioren smartphone.

Allereerst heeft het LifeWatcher alarmhorloge een ingebouwde GPS-tracker, waardoor de gebruiker altijd en overal zijn of haar locatie kan delen met familieleden of verzorgers. Dit zorgt voor extra gemoedsrust, zowel voor de gebruiker als voor zijn of haar naasten. Bovendien kan het horloge ook worden ingesteld op geofencing, wat betekent dat er een melding wordt gestuurd wanneer de drager buiten een bepaald gebied gaat.

Een ander belangrijk kenmerk van het LifeWatcher alarmhorloge is de SOS-knop. In noodsituaties kan de gebruiker hiermee snel contact opnemen met een noodnummer naar keuze, zoals bijvoorbeeld familieleden, vrienden of professionele hulpdiensten. Deze knop kan zelfs worden geprogrammeerd om automatisch te bellen bij valdetectie, wat vooral handig is voor ouderen die risico lopen om te vallen.

Een ander aspect dat het LifeWatcher alarmhorloge onderscheidt van een senioren smartphone is de gebruikersvriendelijkheid. Het horloge heeft een eenvoudig en overzichtelijk ontwerp, wat het gebruik ervan gemakkelijk maakt, zelfs voor mensen met weinig technologische kennis. Bovendien is het horloge waterbestendig en kan het gedragen worden tijdens dagelijkse activiteiten zoals douchen of handen wassen.

Tot slot biedt het LifeWatcher alarmhorloge ook verschillende opties voor familieleden of verzorgers om op afstand verbinding te maken met de drager. Zo kunnen zij bijvoorbeeld via een app de locatie zien, berichten sturen of in geval van nood direct contact opnemen met de gebruiker.

LifeWatcher keuzehulp

Keuzehulp nodig?

In 5 vragen persoonlijk advies.

Onze keuzehulp

Vraag van de 6
De drager van het alarmeringstoestel
Voor wie bent u op zoek?
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft diegene ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Ervaring mobiele elektronica
Heeft u ervaring met mobiele elektronica
Vraag van de 6
Graag dragen horloge
Draagt diegene graag een horloge
Vraag van de 6
Draagt u graag een horloge
Vraag van de 6
Extra functionaliteit
Zijn extra functies belangrijk
Ons advies

LifeWatcher Senior 4G

LifeWatcher Senior 4G
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€129,95
 • Slechts één knop
 • Datum en tijd in beeld Analoog en digitaal
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche.
 • Bellen en gebeld worden (4G) De drager hoeft niet zelf op te nemen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher MAX

 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€139,95
 • Extra lange batterijduur
 • Veel functies Zoals videobellen en weerbericht
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €14,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Senior 2G

Geen afbeelding ingesteld
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Productbeschrijving Makkelijk en snel hulp bellen in noodgevallen Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€79,95
 • Slechts één knop
 • Lange batterijduur
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher Active

Connect
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

Waar u ook bent, met dit alarmhorloge kunt u altijd hulp bellen in nood.

€89,95
 • Lange batterijduur
 • Telefoonboekje Voor 10 nummers
 • Spatwaterdicht (IP67) Kan onder de douche
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €9,95 per maand
 • Geeft uw locatie door (GPS tracking)

LifeWatcher SOS Button

SOS Button
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

De LifeWatcher Button is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€149,95
 • Tijdsaanduiding
 • Uitstekend GSM- en GPS bereik
 • Kleurenscherm Met digitale tijd, batterij en bereik status
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Inclusief 9,95 euro tegoed Onbeperkt gebruik voor 9,95 per maand, tegoed opladen in App

LifeWatcher SOS Button Pro

SOS Button
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand

De LifeWatcher SOS Button Pro is het meest eenvoudige alarmtoestel met een grote SOS knop in het midden.

€169,95
 • Valdetectie
 • Spraakbegeleiding
 • Met innovatief valalarm Alarmeert alleen bij heftige beweging
 • Bellen en gebeld worden (4G) Voor zowel bellen als data communicatie
 • Waterdicht (IP67) Geschikt om mee te douchen
 • Onbeperkt hulp in nood in heel Europa, voor €12,95 per maand
Opnieuw starten
Sluiten

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

+31 851 305 310
Support LifeWatcher

Een kleine greep uit onze partners

 • Amarant logo
 • iCare logo
 • Avics logo
 • Altide logo
 • Bol.com logo
 • Interakt Contour logo
 • Florence logo
 • Evresys logo
 • Espria logo
 • Evean logo
 • ZGMeander logo
 • Leef3 logo
 • Coolblue logo
 • Vivent logo
 • Able2 logo
 • Enovationgroup logo
 • Carintreggeland logo
 • Thuisleefgids logo
 • TZA logo
 • Thuiszorgwinkel logo
 • MobileCare logo
 • Deposten logo
 • TSN Ledenservice logo
 • Landgoed Rijckholt logo
 • ConnectZorg logo
 • GGZ Drenthe logo
 • DeTrans logo