Test een alarmhorloge 2 maanden gratis

Is er een cliënt die angst heeft om alleen te zijn en te vallen? Maken de kinderen zich zorgen? Denkt u eraan om een alarmsysteem te adviseren? Probeer dan, net als veel andere ergotherapeuten, een alarmhorloge met uw cliënt. Vanaf mei kunt u deze, samen met uw cliënt, 2 maanden gratis testen.

 • Bij een alarmhorloge hoeft er niets geïnstalleerd te worden in huis.
 • Het horloge werkt binnen en buiten. En is eenvoudig in gebruik.
 • Test hem 2 maanden volledig gratis.

en help mijn cliënten aan een veilig en gerust gevoel

120.000+
gebruikers
Keurmerk WDTM
voor personenalarmering
We leveren aan
50+ zorginstellingen

Dé reden waarom u wil testenof het alarmhorloge de beste oplossing is voor uw cliënt.

Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar. De vraag is of ze werken voor deze specifieke cliënt? Dat kan je niet altijd vooraf inschatten. U wilt uw cliënt ook niet onnodig op kosten jagen met het zoveelste hulpmiddel. Zorg is al duur.

Toch gunt u uw cliënt natuurlijk een veilig en gerust gevoel om langer zelfstandig te leven. Een leven dat bestaat uit lekker naar buiten gaan, voldoende beweging hebben en zonder onnodige angst leven.

Daarom bieden we u de mogelijkheid om samen met uw cliënt het alarmhorloge te proberen. Een horloge met maar 1 knop, de alarmknop. Drukt de cliënt deze in (thuis of buiten) dan wordt direct een van zijn contacten gebeld. Ze kunnen samen door het horloge praten en de gps geeft aan waar de cliënt is. Eenvoudig, zonder installatie in huis en dus vanaf mei gratis te testen.

Laat uw cliënten zelf ervaren of het alarmhorloge de oplossing is en test samen het horloge.

Hoe doe ik mee aan de gratis test ?

Er is plek voor 20 ergotherapeuten om een alarmhorloge te testen vanaf mei. Beperkt plek, omdat we de proefperiode serieus aanpakken en persoonlijk evalueren. De 20 testers selecteren we uit de mensen die zich nu alvast inschrijven voor de testperiode.

 1. Meld u nu alvast aan via het formulier op deze pagina
 2. Zodra de testperiode start ontvangt u een testerslink
 3. Vraag via de testerslink het gratis alarmhorloge aan
 4. Installeer het horloge samen met uw cliënt
 5. De cliënt probeert het horloge 2 weken uit
 6. Na 2 weken evalueert u samen het gebruik, nut en ervaring van uw cliënt. Wij evalueren erna met u.
 7. Na de evaluatie besluit u of u verder wilt testen met een andere cliënt. Of u stuurt het horloge terug.

De cliënt zal verrast zijn over hoe prettig het alarmhorloge werkt en dat het de regie over eigen leven weer meer terug krijgt.

Ja, ik meld mij alvast aan als tester

Er ging iets mis, probeer opnieuw
Jouw aanmelding is gelukt, check je mail

en help mijn cliënten aan een veilig en gerust gevoel

>Zo werkt het alarmhorloge

Zo werkt het alarmhorloge

Druk op de knop

Is uw cliënt gevallen of is een contactpersoon nodig? Door 3 seconden op de knop te drukken belt uw client een vooraf ingestelde contactpersoon of de Zorgcentrale. Zij kunnen vervolgens met uw cliënt praten via het horloge.

Wordt gevonden

De gebelde contactpersoon of Zorgcentrale ziet in de gratis app waar uw client precies is. Dat is mogelijk vanwege de ingebouwde GPS-tracker in het horloge. Zo kan er iemand naar uw cliënt gestuurd worden mocht dat nodig zijn.

Wees gerust

Terwijl hulp onderweg is, kan uw client contact houden door te blijven bellen via het horloge. Uw client voelt zich nu niet zo alleen. Dat is een hele geruststelling.

Veelgestelde vragen

Kost deze test mij geld?

Geen geld, alleen aandacht: Wij sturen het horloge twv €129,95 op. Inclusief simkaart met abonnement twv €9,95 per maand. Tijdens de testperiode gebruikt uw cliënt het alarmhorloge dus helemaal gratis.

Na de 2 maanden testperiode kan de cliënt een abonnement afsluiten of het laten bij de testperiode. U kunt het horloge dan retour sturen aan ons, of verder testen met een andere cliënt. In beide gevallen betaalt u niets voor het alarmhorloge.

Kost deelname aan deze test mij extra tijd?

Niet per se. De test kunt u opnemen in het normale contact en de consulten die u toch al met de cliënt zou afspreken.

Wat vraagt de test van mijn client?

Uw cliënt blijft gewoon zijn of haar dagelijkse dingen doen. Alleen het in gebruik nemen en evalueren van het alarmhorloge is anders dan anders

 • Samen met de cliënt vult u aan het begin van de test de gegevens in de app in, en het nummer van de contactpersoon die in geval van nood gebeld wil worden.
 • Na de 2 testweken vullen jullie samen de evaluatie in. 
 • Uw cliënt besluit of deze zelf een alarmhorloge wil aanschaffen omdat het goed is bevallen. De eerste maand servicekosten krijgt hij dan gratis van ons. 
 • U wist alle gegevens van cliënt uit de app.
 • Hierna start u eventueel een volgende test met een andere cliënt en diens mantelzorgers. 

Wanneer start de test?

In mei. Zodra u zich op deze pagina aanmeldt, bent u dus alvast vooringeschreven. U hebt dan de tijd om cliënten te vragen of zij vanaf 1 mei mee willen doen om het alarmhorloge te testen.

Moet ik cliëntgegevens aan jullie doorgeven?

Nee. Dat is niet nodig. U beheert in de app de gegevens die nodig zijn voor de test. Na de test verwijdert u deze gegevens. Wij zoeken geen contact met uw cliënt. Voor de test hebben alleen u en wij contact met elkaar voor de evaluatie, vooral via e-mail en 1x telefonisch.

Met welk alarmtoestel kan ik testen?

Voor deze test krijgt u gratis het meestverkochte alarmhorloge: de LifeWatcher senior 4G. Die is robuust, stabiel, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Er zit maar 1 knop op.

Werkt deze mobiele persoonsalarmering ook buiten?

Ja. Juist daarom kiezen veel actieve senioren voor een LifeWatcher. Uw cliënt kan onbeperkt om hulp bellen als er nood is, overal in Europa.

Er hoeft dus niets in het huis van de cliënt geïnstalleerd te worden. Het alarmhorloge belt via de meegeleverde simkaart. Tijdens de test betalen wij de servicekosten.

Kan ik langer dan 2 maanden testen?

Ja, dat kan. Hebt u nog meer cliënten met wie u het alarmhorloge wil testen, dan kan dat. Zelfs als dat betekent dat u het horloge langer dan 2 maanden test. De testperiode blijft voor u beiden gratis.

We merken tegelijkertijd dat de meeste mensen binnen 2 weken voldoende ervaren hebben of het alarmhorloge helpt om de dagelijkse dingen weer veilig en met een gerust gevoel te doen. Spreek dus altijd 2 testweken af met uw cliënt.

Kan ik de test met meerdere cliënten doen?

Ja, dat kan. Dat gaat zo: 

 1. Test 2 weken met de eerste cliënt. 
 2. Vul de evaluatie samen in.
 3. Wis alle gegevens van de eerste cliënt.
 4. Geef ons uw feedback tijdens het evaluatiegesprek met ons.
 5. Vul samen met de tweede cliënt zijn gegevens in.
 6. Test weer 2 weken.
 7. Vul de evaluatie samen in.
 8. Geef ons uw feedback tijdens het evaluatiegesprek met ons.

Wilt u na 2 maanden nog een testperiode doen? Dat kan. U geeft dat aan tijdens ons evaluatiegesprek.

Ik ben geen ergotherapeut, mag ik ook mee testen?

Nee, deze test is alleen voor ergotherapeuten. Als u zelf een LifeWatcher wilt uitproberen, bestelt u het horloge  en probeert u het uit. Als het niet bevalt, stuurt u hem binnen 14 dagen terug. Geen probleem.

Hoe is de privacy geborgd?

Dat zit wel goed. LifeWatcher heeft namelijk het WDTM keurmerk gekregen en levert we aan meer dan 50 zorginstellingen. Het alarmhorloge voldoet aan alle normen op het gebied van privacy- en databescherming (NEN7510, ISO27001 gecertificeerd.). 

We gaan ook in deze test heel secuur om met de gegevens van mensen die het horloge gebruiken: 

 • Alleen ergotherapeuten, hun cliënten en hun mantelzorgers doen mee met deze test. U kent elkaar dus. 
 • Tijdens en na de test hebben we contact
 • Voor deze test hebben we een speciaal profiel gemaakt. Dat geeft wel de huidige locatie van de cliënt weer, zodat u die in nood kan vinden. Maar dit testersprofiel onthoudt niet de locatiegeschiedenis.. 
 • Na elke testcliënt wist u alle gegevens in de app
 • Elke testcliënt start weer met fabrieksinstellingen
 • Alleen de mensen die u toegang geeft, kunnen gegevens inzien.
 • Alleen u kunt gegevens aanpassen.

Reviews Lifewatcher Senior 4G

MENEER DEN H

'“Dit alarmhorloge is voor iedere alleenstaande oudere 75+’er. Er kan je altijd wat overkomen. Je leest te vaak dat er iemand een aantal dagen ziek of halfdood in zijn appartement of huis lag. Dat moet niet kunnen.”'

MEVROUW J

'“Ik zocht persoonsalarmering met GPS tracker voor mijn vader met dementie. Dit horloge is ideaal: hij kan weer overal zelf naartoe. En mijn zus en ik kunnen hem via de app makkelijk vinden als hij verdwaald is.”'

MEVROUW K

' “Ik heb hem voor noodgevallen. Ik val natuurlijk niet, maar voor het geval dat. Mijn eigen horloge draag ik links en de LifeWatcher rechts.”  '